Logo

XPress schakelaars activeren

XPress schakelaars activeren

In de Casambi App kunt u de schakelaars van Casambi instellen en aanpassen. Onderaan de pagina ‘schakelaars’ ziet u de Casambi-ready schakelaars en drukknoppen staan. Mist u een schakelaar of een drukknop in dit scherm? Controleer dan even of deze goed zijn gekoppeld in het netwerk.

Hieronder leggen wij uit hoe u een XPress schakelaar kunt activeren. Een XPress is een draadloze schakelaar. U kunt de schakelaar bevestigen op de plaats waar u dat handig vindt, hij heeft namelijk geen bedrading nodig.

Hoe activeert u een XPress schakelaar?

Volg deze stappen om de XPress te activeren:

  1. Op de XPress ziet u twee preselectieknoppen. Druk op één van deze knoppen. Uw Casambi App ziet dit gelijk.

    Heeft u een iPhone? Dan krijgt u, als u al een Casambi netwerk heeft, een voorstel van de App om de XPress toe te voegen aan het netwerk. Klik dan op ‘toevoegen’. Heeft u nog geen netwerk? Klik dan op ‘neem in gebruik’.

  2. Is de XPress toegevoegd aan het netwerk? Ga dan naar ‘meer’ en klik op ‘schakelaars’ en u start met het configureren van de keuzeknoppen. Zoek de XPress die u wilt configureren op, selecteer die en dan wordt automatisch de configuratiepagina geopend. Nu kunt u zaken aan de knop toewijzen zoals een bepaalde scène maar ook een groep armaturen.

    Wilt u meerdere XPress schakelaars in één keer instellen? Klik dan op ‘hervat automatisering’.

  3. Klik op de ‘toggle functie’. Zodra dit is ingesteld, kunt u armaturen in- of uitschakelen. Wanneer dit is gedeactiveerd dan gaan de armaturen niet uit.

Stel de functie ‘lang indrukken is uit’ om elke XPress knop te gebruiken voor alle armaturen in het netwerk. Als dit correct is ingesteld, kunt u door de XPress lang in te drukken alle armaturen in het netwerk in één keer uitschakelen.

Terug naar overzicht