Logo

Wat is een daglichtmodus?

Wat is een daglichtmodus?

Volg deze stappen om de daglichtmodus te wijzigen:

  1. Open de Casambi App.
  2. Klik op het ‘licht contrast’ icoontje.

Nu volgt een uitleg over de instellingen zodat goed duidelijk is wat de instelling inhoudt.

Wat houden de instellingen van de daglichtmodus in?

Als eerste de basis armaturen die u met één klik aan of uit zet. Dit gebeurt dankzij twee drempelniveaus, deze kunt u laten configureren. Deze modus functioneert alleen als dit het de hoogste prioriteit heeft om zo geen sensoren te beïnvloeden.

Met de ‘open lus’ modus kunt u de besturing van de hiërarchie beïnvloeden. Dit geldt ook wanneer het armatuur niet de hoogste prioriteit heeft. Om het beginniveau van het armatuur te verkrijgen, wordt de lux-waarde van de sensor ten aanzien van de grafiek bekeken.

Bij de optie ‘gesloten lus’ kunt u met de hand een lux niveau aangeven. De sensor treedt in werking om het ingesteld lux niveau te halen. De sensor controleert zichzelf door de resultaten te meten van de wijzigingen die hij deed. Dit noemen we ook wel een feedbacklus. Het is alleen mogelijk om dit in werking te stellen als hij de hoogste prioriteit heeft binnen de controlehiërarchie.

De optie ‘extern’ lijkt veel op de open lus optie. Het verschil hierbij is dat de optie ‘extern’ gebaseerd is op een dimsignaal van 0-100%. Bij de open lus optie gaat hij uit van een bepaald lux niveau. Met de optie ‘extern’ kunt u een Casambi-eenheid combineren met een sensor die niet van Casambi is. Dit kan handig zijn wanneer er een Dali-sensor is toegepast.

Terug naar overzicht