Logo

Hoe creëert u een mesh netwerk voor Casambi?

Casambi is een slim, draadloos besturingssysteem. Hiermee bedient u armaturen via een app op uw telefoon of tablet. Om dit intelligente systeem mogelijk te maken, zetten wij een mesh netwerk op.

Als eerste is het goed om de vraag ‘wat is een mesh netwerk’ te beantwoorden.

In een mesh netwerk wordt elk knooppunt in het netwerk gerepliceerd.

Dat is baanbrekend!

Het netwerk regelt zichzelf.

Vergelijk het met kippengaas. Elk punt is onderling verbonden. Zo ontstaat het perfecte netwerk. Een intelligent systeem zonder faalpunten.

Eén van de voordelen is dat u met dit netwerk een groot aantal armaturen in één keer kunt besturen. U kunt tot maar liefst 127 armaturen in één netwerk toevoegen.

Is dit netwerk wel veilig?

Zeker, het is goed beveiligd! Alle componenten leggen via Bluetooth verbinding met elkaar (zie afbeelding hieronder). Dit komt tot stand met Bluetooth Low Energy. Low Energy betekent dat het weinig energie verbruikt.

Bovendien is het netwerk hierdoor niet alleen veiliger dan WiFi, het is ook nog eens stabieler.

Met dit netwerk haalt u de nieuwste technologie in huis.

Wat heeft u nodig voor zo’n netwerk?

Voor de bediening van de armaturen of armatuurgroepen heeft u Casambi componenten nodig. Zo kunt u ze draadloos bedienen via een smartphone of tablet met de Casambi app. Ook kunt u de slimme schakelaars gebruiken. Deze kunt u eventueel in het bestaand schakelmateriaal laten verwerken.

Een groot voordeel van dit netwerk is dat u geen extra bedrading nodig heeft. Ook heeft u geen routers of servers nodig.

Twijfelt u wel eens of u het licht op uw kantoor heeft uitgedaan?

U controleert het met de Casambi App en indien nodig de verlichting uitschakelen. Als het netwerk is ingesteld, hoeft u dus niet meer in de buurt te zijn om de verlichting te bedienen. Hiervoor installeren wij de Casambi Gateway voor u. Deze gateway heeft wel verbinding met internet.

Mesh netwerk voor Casambi opzetten?

Armaturen in een mesh netwerk werken via een Bluetooth verbinding. Dat is een goed beveiligde verbinding.

Als één van de eerste bedrijven in Nederland gebruikten wij de Casambi technologie in combinatie met verlichting. Betekent dat wij ruime ervaring met Casambi hebben.

Heeft u het netwerk opgezet? Dan stuurt u de verlichting draadloos aan via de app.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Casambi of over het opzetten van een mesh netwerk? Neem dan contact met ons op. Als Casambi specialist adviseren wij u graag over het gebruik van Casambi domotica.

Terug naar overzicht