Logo

Hoe werken time-outs voor Casambi?

Om de time-outs voor Casambi uit te leggen is het eerst belangrijk dat u op de hoogte bent van de bedien-hiërarchie. Er is namelijk een bedien-hiërarchie ingesteld waardoor bijvoorbeeld een sensor de timer overschrijft. Als u een knop indrukt dan wordt de timer en de sensor overschreven. De bedien-hiërarchie is als volgt opgesteld:

  1. Handmatige bediening
  2. Sensor bediening
  3. Timer

Als de sensor is overschreven door gebruik van een knop dan bepaalt de Time-out het verdere verloop. Er zijn drie soorten Time-outs:

  1. Altijd Time-out. Dit houdt in dat de handmatige bediening geldig blijft, als dit is aangegeven in de bedien-hiërarchie. Dit kan overdag anders zijn dan ’s nachts.
  2. Geen Time-out. Dit betekent dat de handmatige bediening actief blijft zolang u de automatisering (via timers of sensoren) niet hervat.
  3. Time-out zolang automatisering wacht. Dit wordt vooral gebruikt in ruimtes waarin sensoren geplaatst zijn. Zolang de sensor een beweging of aanwezigheid detecteert dan blijft de handmatige bediening van kracht. Dat betekent dus als iemand in de ruimte is, zijn de schakelaars actief. Als iemand de ruimte verlaat dan wordt de automatisering hervat nadat de wachttijd van de sensor voorbij is.

Als u de handmatige bediening wilt blijven gebruiken, is het slim om de optie ‘Geen Time-out’ te kiezen.

In de app kunt u de automatisering weer hervatten. Dat kunt u doen door bij ‘lampen’ op het ‘a’ teken te klikken. Dit teken verschijnt link onderin het scherm. Het is daarnaast ook mogelijk om ‘automatisch hervatten’ onder een schakelaar te programmeren. Dit geldt dan voor het gehele netwerk. Het is mogelijk om dit voor een groep in te stellen, daarvoor gaat u naar de optie ‘automatisering groep hervatten’. De instelling is zo geldig voor een deel van uw netwerk.

Heeft u vragen over het instellen van de time-outs voor Casambi? Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht